TAKIDA

SNART SMÄLLER DET:)

Glömde..

...säga att jag och en kollega skulle ge oss på Kalligrafi på jobbet idag. Blev inspirerade av en kille på jobbet som är super duktig. Och ja, han har gått kurs i det faktiskt!

Hur som helst så övade vi på några sidor, sen visade vi varandra. Hon sa att mitt såg ut precis som VERIFIKATIONStexten man ska skriva av när man gör kommentarer på blogginlägg. NI VET DET SNEDA OCH VINDA!!!

Ingen karriär inom det område med andra ord!!

Tjing!


Min Iphone 3GS...

.... har ÄNTLIGEN kommit!! Sitter och fyller den med musik nu, blir bra till kvällens hundpromenad, mina hörlurar till ipoden är kaputt och det kom ju nya med telefonen, great!

Imorrn ska Sixten trimmas, får bli lite kortare nu, både vi och han är less på utväxten så vi skippar det.

Fiskbilen var precis här, vi köpte 3 lobsters, pilgrimsmusslor och scampi till nyår. Fattas bara gåslever, skumpan har vi, så kan det bli ett nyår in memories of France. YAMMIE!!

Oj hoj vilket intressant inlägg... lägger ner nu :)

Kram fina

Happy

Det är så skönt att bara få vara glad! Det här beslutet med nagelutbildningen har verkligen gjort mig gott! Jag går som i ett lyckorus hela tiden. ÄNTLIGEN ska jag göra något för mig själv, för MIN skull. Haja! :)

Jobbar 12-21 idag så det är frukost och sminkning på schemat nu. Och äggstekning till HS som kommer hem på pyttipanna lunch.

Sixten har fått några riktiga långpromenader de senaste dagarna, så då tycker han att man ska gå lika långt varje gång, knasboll :)

Nähe, påklädning!!

Ha en bra dag 

Happy

Sådär ja, då var anmälningsavgiften betald oxå så nu är jag redo för naglar i feb :) 75% kvar av utbildningsavgiften kvar att betala "bara". Men det är ju för min egen framtid så det är värt varenda krona!!

Igår var jag på AIK-Växjö med Frieda och hennes mams. De är SUPER gnagare :D AIK förlorade med 2-0 men ölen var god! Och vad gör man inte för att få träffa en kär vän?? <3
Stämningen i sig på Hovet var fantastisk, trots att det inte var fullsatt. Man kan likna det vid en sekt, kyrkliga sånger och glädje, haha!!



På lördag är det Takida dags med syrran och Rebecca, cant wait!!!!!!!!!!!!!!! På söndag är det 1a advent och det ska firas med en av de andra syrrorna med familj och min sambo på jobbet där det är populär kaffesöndag med historisk guidning. Det ska bli myspys! Lite frost eller snö till julpyntet skulle sitta fint. Kan man få det??

Nähe, lite mint thé och mys med sambo. Han kom hem från jobbet idag UTAN dator= inget jobb för han ikväll så det måste jag ta vara på!!

Kram till er


There's hope for MENkind :)

Åkte förbi min syrianska vän på eftermiddagen. Han ringde och skickade sms igår och bad mig komma förbi så de fick titta på låssystemet på bilen för att kunna hitta ett nytt lås.

När jag kom dit var bara hans anställda där som inte pratar mer svenska än -Hej, -Varsågod och sitt, -Varsågod och så. Han ringer till sheriffen som kommer inom 10 minuter. Han säger att jag måste ta kaffe, the eller cappuccino medans han kollar bilen. Men jag tyckte att mina tidigare 5 koppar räckte :)

De börjar pilla lite och jag säger att jag vet att låskolven ligger i dörren och så länge den är hel så nöjer jag mig med att den limmas i sitt hål i handtaget så att det går att låsa centrallåset och så jag slipper krypa in på pasagerar sidan. Han tittar på mig, ler lite och säger "Du är rolig Sandra, klart vi måste byta, den kan gå sönder igen". Eh okej säger jag. "Det är INTE dyrt" säger han igen, som hela tiden. "Du ska inte oroa dig över pengarna, jag ska hjälpa dig"! Sagt och gjort, de fixar låset. Eller tjaa, de och de. Den anställde fixar låset medans Saliba visar mig turskisk musik på Youtube och försöker bjuda mig på cigaretter och kaffe/the/cappuccino :D Han förklarar oxå att han inte förstår turkiska men att han gillar musiken, haha. Sen får jag en liten historielektion om syrien och syrianer, på egen begäran, och tvingar honom visa lite syrians musik och folkdans. Sen visar jag BUGG för honom och han tittar förundrat på och säger "Det där är inte dans, de bråkar ju" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Sen sa han oxå att han vägrar gå på fest om det inte serveras mat och alkhol. Det tycker jag är en SUND och BRA inställning!!!!

Hur som helst så fixar de min dörr. Sen ser han att en lampa är trasig i fram, ena halvljuset. Givetvis säger han "Jag måste byta lampa, du FÅR inte åka härifrån innan". Den ni!!! Han fixar det oxå och passar samtidigt på att kolla igenom motorn på bilen. Han försöker övertyga mig om att få byta mina vindrutetorkare oxå för de ser ut som ett skämt. Men han fann det inte lika kul när jag sa att de är från Biltema. I knew it!! Som att be en kock ställa fram maten på bordet innan gästen kommer.

Summan av kardemumman är att jag INTE BETALADE ETT ÖRE! Han tyckte jag var dum när jag tjatade om att jag måse få betala. Till slut sa jag att jag då minsann tänker betala för mig och om det inte var idag så som senast när de fixar låset och rutan på bilen!

Innan jag går visar han mig ut på baksidan där han har 3 bilar står. "Titta på de här, vilken vill du ha?" "Jag ska fixa ny bil till dig Sandra" "Du kan köra med den här till sommaren, men sen måste du byta"

Det kan man kalla service, eller vad säger ni?? Och han är inte alls sliskig, utan snäll bara. Han säger att han tycker om mig för att jag skrattar så mycket och är så rolig. Då måste man vara snäll!!! Nästa gång jag åker dit ska jag köpa med fikabröd, det brukar pappa göra till sin verkstad!!

Thai på byn ikväll med en öl på puben efter!!

Trevlig kväll!!

Anmäld!

Hurra jag är så glad! Ska skaffa mig en hobby vid sidan om jobbet. NAGLAR!! Anmälde mig igår till en kort kurs i början av nästa år. KOMMER ATT BEHÖVA MODELLER så hojta till ni som är sugna. Det kommer att vara billigt under hempraktiken!!

Spa manikyr och Gele är det som gäller!!!! :D


Helg igen

Underbart att veckorna går så fort. Känns som det blir helg hela tiden :)

Sitter och hrm, kollar på Våra Bästa År och lägger jobbmake. De gjorde precis reklam för den här julskivan som säljs VARJE år, med War is Over mm. Lite julpirr kände jag allt trots att jag inte är mycket för julen. Jag skulle nog tom kunna leva med lite snö. LITE snö. Det där med att skotta snö, skrapa rutor och behöva bryta sig in i bilen för att låsen är frysta kan jag klara mig utan. En ren hund däremot kan jag leva med :)

Ska strax iväg och jobba kväll, fram till 21. Inte jättekul på fredagen till sin lediga helg. Det känns nästan som en dag försvinner när man sen ska upp 5.30 på måndag morgon igen... Jag ÄLSKAR fredagkvällar!!!!!

Imorrn tänkte jag faktiskt ge mig ut och springa. JAG MÅSTE!! Har gått upp 2 avskyvärda kilon så nu är det dags. Det är helt fel årstid att INTE komma i de kläder man har :D Man kanske skulle börja köpa större kläder, växa kläder!!! Det ska förresten vara strålande sol här i morgon, YES!!!!

Fick ju mina planer på solarium grusade iom gårdagens nyheter om att SATS tar bort att sina. TOPPEN tycker jag! Men det innebär att jag måste få energi på annat vis!!!

Ha en bra fredag!!




Shoppat mysfaktor

Vad gör man inte för att förhöja stämningen i detta grårusk? Jag shoppade lite ljus på Granit och det känns redan bättre. Nu har jag inte bara 14 ljus att tända om kvällarna, utan 18 :D

Här kommer det senaste inköpet:



2st Gingerbread ljus på supersöt burk. Brinntid 25 timmar.



2st svarta hållare, 2st Mjölk & Mandel ljus i plåtburk. Brinntid 25 timmar. Kan sättas på väggen i badrummet tex. 1 sugpropp kommer med varje hållare.






Viiiiill ha sooool

Jösses vad jag är trött. Det är helt sjukt. Känner mig sjuk, sjukt trött :) Orkar inte hålla mig vaken om kvällarna, orkar inte ta mig upp på morgnarna. Huvudvärk, ont i kroppen. Är hungrig och äter 1 tugga så tar det stopp. Kan inte äta mer. Går 1 tim sen hungrar jag ihjäl. Mask? :D

I need a change!! Solarium kanske och överdos i c vitamin? Frieda, räknas red bull som c vitamin? Det måste ju vara den ultimata boosten ihop med solarium!!!!!!!!

Näe sorry, har ingen ork att skriva, det blir tack och god natt nu!!


Tjat

Tror jag bloggar för döva öron och blinda ögon men det är en sån period jag är inne i. Eftersom jag ständigt talar för döva öron hemma så får jag skriva av mig på bloggen :D

Idag är det musikens dag här hemma.. här kommer några godbitar från mig!!









Tjaaaa, Sanna du är väl den enda som förstår mig i det här fallet :)

Hej svejs!!

Takida

Nu är det inte långt kvar... Han har sååååå härlig röst!!


Slapplördag

GUUUUUD vad skönt det är med helg! Jag har fotat och lagt ut vår bäddsoffa till försäljning så att det kanske kan bli ordning i gästrummet/kontoret någon gång, den tar alldeles för stor plats!

Bidde inget bak igår så jag ska sätta igång med arraksbollarna nu.

Har krånglat med designen på min blogg. Av någon anledning så kom bloggnamnet som text på headern och jag lyckades inte hitta den raden i kodmallen. Skam den som ger sig. Nu är det fixat iaf. Däremot blev det inte som tänkt en ny header. Picasa ville inte ändra måtten på collaget så det kom som miniatyr på bloggen. UGLY! Ska önska mig en egen blogg designare i julklapp så jag slipper göra det själv :D

Näe, nu blir det bak till alpinsändning. Vore mysigt med lite snö, shoppade lite Glüwine och glögg med chokladsmak igår.

Ha en bra dag!


Ny kompis

Jag har fått en ny kompis! Bilmeken på verkstan jag hittade. Var förbi där i dag för att kolla hur det går med ny ruta och lås till bilen. Han började med att bjuda på kaffe :) Sen sa han att de fått tag på en ruta och ev ett lås så han ringer mig nästa vecka så ska han fixa det. Han sa att jag absolut INTE skulle oroa mig för priset :D Sen frågade han om jag var bra på datorer haha så jag hjälpte honom med lite firmaärenden och ska hjälpa honom lite mer. YES man, tjänster och gentjänster!!

Han avslutade med att trixa lite med sladdarna under ratten så nu ser jag hur fort jag kör igen och jag har ljud till stereon!!!!

Detta ska firas med bak av arraksbollar och tacos till middag!!

Trevlig kväll!

Helg!

Så var det helg igen. Det firar vi med en undersökning!!



Trevlig Helg!!

The picture of perfect

SHIT vad bra PINK var igår. Hon är helt fantastisk människan. Tänk om man kunde få se ut som henne ändå!!!





Vilken rumpa!



Motivation nog till träning!!!!!!!!!!!!

Tjing tjing

Nu tar jag kväll!

Har varit och lämnat en blodig skruvmejsel till polisen idag. Den jag hittade i bilen. Snacka om att vara fast :D Sen blev jag kvar på första bilverkstan jag var in på. En jättetrevlig kille som genast började fixa med bilen. Han tyckte synd om mig :) Så nu kan jag öppna och stänga bakdörren. Imorrn ska han åka och kolla på en ny ruta sen ska vi höras igen. Han lovade att hjälpa mig med ett bra pris. SÅ GULLIGT!!

Sen har jag trimmat tassarna på Sixten och shoppat lite nya rökelser och julklappar. Nu väntar dammsugning och middagsfix sen tar jag kväll!!!

I morgon är det middag och Pink på Globen med puffrorna, LOVELY!

Ha en bra kväll!!

Over and out

Ett ljus i mörkret

Har precis pratat med mitt försäkringsbolag. Behövde inte göra en anmälan på bilen. Däremot så sa han att om gärningsmannen åkt fast så kommer jag bli kontaktad av åklagaren och får lämna in anspråk på skäliga kostnader för reparationer på bilen. Sen kan jag ju även be om "skadestånd" för det jag inte kan göra i det dagliga livet nu pga av skadorna på bilen. Jag kan ju tex inte göra flera ärenden och ha saker i bilen eftersom den inte går att låsa. Ska åka till verkstad i em och be om offert på skadorna. Lämna in skruvmejseln på polisen ska jag göra oxå.

Nu ska jag ringa banken. Har hittat den typ av bil jag vill ha :)

Tjing tjing

White Trash Dummy

Inatt var kanske  en av de konstigaste jag varit med om. Efter 2st 12 timmars pass på jobbet så var man pretty mör. Slocknade som en gris vid 23. 01.15 vaknar jag av att Sixten kastar sig ur sängen och skäller och morrar som en tok. Har aldrig hört honom låta så. Fattade direkt att det var allvar. Vågade knappt gå ut i hallen. Väckte HS, eller näe, försökte väcka HS, det gick sådär. Fick gå ut i hallen själv eftersom Sixten levde om så. Hörde dunsar utanför. Kollade så dörren var låst.

Sprang in i sovrummet och skakade liv i HS som kastade sig upp ur sängen och var på väg ut genom ytterdörren när jag stoppade honom. Försökte se nåt genom fönstren men utan att se nåt eller någon. Hörde fortfarande dunsar och smällar. För oss okända ljud. Vi väntade några minuter medans vi försökte se nåt utanför. Sixten satt innanför dörren och morrade och skällde konstant. Jag tände utebelysningen. Ljuden fortsatte och till slut öppnade vi ett fönster på ena gaveln för att försöka lista ut var ljudet kom ifrån. Hörde en röst som sa:

- Vi skiter i den här nu eller Vi skiter i det här stället nu.

Då sa jag till HS, att det verkligen var inbrott och att jag måste ringa polisen. Pratade först med 112 som ställde för mig dumma frågor. Hur vet du att det är inbrott? Ser du någon bryta sig in någonstans? Äh, fattar ju att det är deras jobb men HALLÅ, BRÅTTOM!!! Blir kopplad till polisen iaf och drar historien igen medans han knappar febrilt. Under tiden hör jag en ruta krossas. Sedan ser jag en kille komma runt häcken. ASPACKAD. Han raglar i jordens u-sväng på rak väg och ramlar in i vår häck. Sedan går han över till bilen vid huset mitt emot. Allt detta säger jag till polisen och lämnar signalement. HS öppnar altandörren går ut och ställer sig på en stol och kollar över höga Tuija häcken så vi kan rapportera till polisen var killen går, vilket hus nr och vad han gör. Efter några minuter som för mig känns som en evighet så polisen...

-Jo det är ju bilar på väg. De skickades samtidigt som du ringde, så de är snart framme. THANK YOU GOD. Jag började bli förbannad på karln och hans dumma frågor som han fortsatte repetera!! :)

I samma sekund rullar en polisbil runt hörnet och de haffar killen mitt i action. HS springer ut och jag stannar med öppen dörr. Han skriker till mig att min bil är öppen. Så jäkla skraj, vi vet ju inte om de var 2 eller fler. Jag hör polisen skrika STANNA DÄR DU ÄR till HS, haha. Den var kul, så fick han vara the bad guy. Han svarar iskallt -Det var ju vi som ringde efter er!

Till slut kommer HS tillbaka och säger att han vill ta med Sixten för han ska hämta ägaren till en av de andra bilarna. En som står med lyset på och blinkar. Så säger han åt mig att gå till polisen så de inte glömmer min anmälan. Går dit och passerar min öppna bil med ljuset tänt och en krossad ruta. Det var alltså min bil han slogs med under hela tiden. Medans polisen tar mitt vittnesmål, signalement och anmälan så ser jag killen ligga på marken med polisen bredvid. Polisen frågar honom vad han gör där. Han svarar att -Ingenting! Jag har inte brutit mig in i nån villa, Jag BARA promenerar i området. Big joke! Han har en sönderslagen hand och är helt nerblodad och det hör väl kanske inte en vanlig promenad till. Då frågar de honom vad han heter. -Fredrik svarar han. Heter du nåt mer än Fredrik frågar de? -Fredrik Fredrik svarar han på det. Rätt skarp kille!!!

Han var ju smart nog att bara gå på bilar utan larm iaf, även av nyare modell. Han måste nog vara rutinerad inbrottstjuv som går på auto pilot. Innan hade han stulit och smällt en annan bil som stod i området. Prydligt parkerad bak och fram, smälld och med punka på 2 hjul. Vad han nu var ute efter var alltså en ny bil att frakta sitt arsle i.

Han hade ju slagit sig skapligt blodig på min bil så jag har blod överallt på den. Polisen topsade den oxå så det åker han dit på. Plus blod på en annan bil och den de tog honom på bar gärning vid. Hoppas han kan åka på att ha kört den andra packad oxå, så han får rattfylla med. I fickan hade han ett knogjärn och en fickkniv.

OTÄCKT!!! Man kan ju inte sluta fundera på vad som hade kunnat hända.

Poliserna tackade oss iaf för vår insats, flera gånger. Flera i grannskapet kom ut efter och de korade Sixten till dagens hjälte som väckt mig och polisen var mäkta imponerad över denna LILLA men ack så duktiga vakthund! Hade han inte väckt mig så hade killen troligen inte åkt fast. Ingen annan fattade vad som hände eller larmade polisen. MITT HJÄRTA!!! Idag har han sträckt på sig extra, muttrat åt allt och inget. Han känner väl att han måste stå upp till sitt rykte nu :D

Jag har en krossad ruta, en trasig dörr, ett trasigt lås, en trasig stereo och trasigt tändningslås samt blod lite varstans i och på bilen för att inte tala om glassplitter. Den här killen har nästan varit i vårat hem. Jag vill inte åka den bilen mer och den är inte värd att laga. Har börjat titta på ny bil nu och vill köpa en så snart som möjligt. En liten kombi som jag kan ha bur till Sixten i, i bak. Ska ringa försäkringsbolag och polis i morgon. Tyvärr tyckte mitt försäkringsbolag när jag köpte bilen att den var onödig att försäkra mer än i Trafik. Så jag får väl inget för besväret såvida det inte går på honom när han ändå åkt fast. Jag befann mig ju inte ens i bilen. Nån som vet hur det funkar? Kör jag min bil och åsamkar skada på någon annan eller någon annans bil så går ju det på MIN försäkring. Nu har han åsamkat skada på min bil och han kommer åtalas för det. Borde inte han ersätta mig då?

Hittade förresten en skruvmejsel i bilen idag som jag tror att polisen vill ha. Fredrik Fredrik hade tydligen lämnat en mejsel i flera bilar som polisen varit och hämtat idag. Killen måste ha släpat på en hel verktygslåda. Han kanske är Den Fulla Snickaren?

Näe, usch, hemsk historia. Vi hade kunnat vara ute och pinkat hunden vid den tiden. Det var SÅ nära att jag varit själv hemma. Jag hade SMÄLLT av. Vid halv 5 i morse kom vi i säng igen och 2 timmar senare gick jag upp för att åka till jobbet. Är pretty mör nu och ser fram emot ett hel natts sömn.

Hoppas ni haft en lite lugnare helg vänner!


Hösttrött

Är det inte sanslöst var fort och hårt den slår till... tröttheten? Jag var pigg som en mört i förra veckan och nu kämpar jag ständigt för att hålla ögonen öppna... CRAZY!!

Imorrn väntar ett 6.45-19 pass och på lördag ett 8-20 pass för att sedan avslutas med ett 8-14 pass på söndag... Woha, helgen är räddad :)

Man får skaffa sig saker att se fram emot....  Vad sägs om en härlig kryssning i denna miljö??


AJ

Åååååå sååååååå ONT. Vem kom på det här med träning?? Körde ett 50 min cardiopass igår och jag storkar av träningsvärk :)


Long time, no see

Oh my, vad slut jag är efter denna helg. Förra veckan var en konstig vecka, det var nästan dött på plats men telefonerna gick i ett. Avslutade fredagen med ett 12 timmars pass med franska. Det var kul.

Var ledig i lördags och tog en halvdag på Gränby centrum med Felicia. Vi letade efter en glansig discoblåsa till henne men hittade inte den perfekta :) Så det blev lite smycken, presenter och en jacka till mig.



Lördagskvällen spenderade jag hos Kim i Knivsta med Frieda och CO. Det är så sällan vi ses så man måste ta vara på chanserna man får. Oavsett om man kommer ihåg de eller inte dagen efter (den var till dig Frieda) :D Vi åt tacos, drack rosé och sjöng singstar. Innan hemfärd blev det en tur förbi puben. Det var kul att dansa! Vaknade och mådde prima igår morse, 2 timmar senare hade jag migrän. BLÄ. Skönt att det går lång tid mellan varven. Jag  hann precis bli återställd lagom till arbetspasset kl 16. Har fortfarande ont i huvudet. Ska försöka träna bort det senare. Det där med att äta och sova ordentligt inför en uppesitta är verkligen att rekommendera!










En dator med Youtube och crossåkare är för 2 killar likvärdigt ett bollhav för ett barn!









Här bjuds det på inlevelse, you girls rock!!



Who am I??


Thats all folks...To be continued!


RSS 2.0